Engagera dig!

Vill du vara den där personen en ungdom kan berätta saker till, gå och se senaste filmen på bio med, testa på olika aktiviteter eller fungera som ett stöd i skolarbetet? Någon som lyssnar, respekterar och bara finns där för henne/honom. En vän under en period när någon behöver det. Genom att ge lite av din tid kan du göra stor skillnad för våra unga. Läs nedan om hur du har möjlighet att hjälpa till antingen som mentor eller läxhjälpare och anmäl intresse. 

Tillsammans för ett bättre Båstad!

Bli Mentor!

Alla behöver vi ibland någon. Vi erbjuder ungdomar en möjlighet att få en egen mentor som kan agera som bollplank, hjälpa till med läxor, hitta på saker på fritiden eller bara vara den där personen som man vill prata med. Mentorskapet varar ett läsår och vänder sig till elever och deras familjer i årskurs 6-9,

Att vara mentor i Drivkraft Båstad innebär att du vägleder en ungdom som upplever att den behöver extra vuxenstöd. Ni träffas minst två gånger i månaden under en eller två terminer och gör olika saker ihop t.ex. pratar, bowlar, träffar andra mentorspar, går på fotboll eller gör läxor ihop. Aktiviteterna bestämmer ni tillsammans. Vi ordnar också gemensamma aktiviteter för alla pågående mentorsrelationer.

Alla mentorer intervjuas och utbildas av oss och vi tar utdrag ur belastningsregistret. Vi matchar mot elev efter intressen och önskemål och vi finns med i bakgrunden hela tiden för att säkerställa att allt går bra.

Att vara mentor i Drivkraft Båstad är ett ideellt arbete som belönas med en utbildning i ledarskap samt ett diplom efter avslutat uppdrag. Vi ställer ofta även upp som referenser då du söker jobb.

Vi erbjuder även de föräldrar som så önskar en egen mentor.

”Att vara mentor är inspirerande och utmanande. Det är en underbar känsla att se sin adept utvecklas men även att få ta del av deras drömmar och mål. Det är inte alltid lätt som tonåring att välja rätt utbildning eller veta vad man vill bli när man blir stor. Att där komma in och vara en inspirationskälla  och förebild är stort.”
– Mentor till elev

Bli Läxhjälpare!

Som läxhjälpare kommer du till en skola där vi håller i en läxhjälp och hjälper eleverna med sina läxor. På varje läxhjälpstillfälle finns det alltid en ansvarig från Drivkraft. Den ansvarige ser till att läxhjälpen är bemannad av läxhjälpare. Du hjälper eleverna med någon specifik läxa eller jobbar vidare i något ämne som eleverna behöver extra stöd i.

Vi finns idag på ett trettiotal skolor i Malmö, Helsingborg, Båstad, Ängelholm, Landskrona, Linköping/Norrköping och Fisksätra där vi en gång per vecka hjälper eleverna med deras läxor. Vi bemannar med frivilliga som förutom att hjälpa till är goda förebilder för eleverna. Vi strävar efter att bygga goda relationer och agera som bollplank. Våra läxhjälpare är inte lärare utan försöker i första hand komplettera det arbeta som föräldrarna hemma förväntas göra. Du behöver alltså inte alls vara pedagog utan ska bara tycka om att möta och hjälpa barn. 

Ofta har vi med oss fika för att fylla på energiförrådet och vi strävar efter att hela läxhjälpen förflyter i en god anda.

Vi söker läxhjälpare i alla åldrar och hoppas att du känner dig sugen att prova på. Tveka inte att höra av dig till Katarina Thorstensson, 070-400 87 24, katarina@drivkrafthelsingborg.se eller via formuläret nedan.

”Jag är läxhjälpare för att få möjligheten att se när någon lär sig något helt nytt tack vare mig. Det är en häftig känsla!”
Läxhjälpare 

Vi erbjuder läxhjälp på Förslövs skola, Strandängsskolan & Östra Karups skola.

Ansök här: